Тест

Ukranian Fashion Week – Day 1. Ігри патріотів

Негучне відкриття Українського тижня моди розпочалося ще у вівторок 14-го жовтня з закритого допрем’єрного показу художнього фільму "Святий Лоран" про життя легендарного кутюрьє Іва Сен Лорана.

Подія зібрала массу поціновувачів моди – блогери, публічні люди, fashion-журналісти. Всі активно обговорювали стрічку після показу, котрий тривав аж 150 хвилин, порівнюючи її з ще одним художнім фільмом про дизайнера з простою назвою "Ів Сен Лоран", котрий вийшов у прокат на початку цього року.

Середа 15-те жовтня – офіційний перший день роботи тижня моди.

Всі сповнені сил та усміхнені. Відкриває цей день традиційно Лілія Пустовіт.

Вона - на одній хвилі із загальним піднесенням. Її колекція світла та по-модному обнадійлива. Приміром, серед принтів, котрі обожнює Лілія, цього разу київські каштани.

Колекція Лілії Пустовіт
Колекція Лілії Пустовіт

"Це була шалена весна, сповнена липовими ароматами, а вдень ці квітучі каштани та це яскраве небо", – коментує дизайнер свої емоції під час створення колекції.

До речі цього разу на Ukrainian Fashion Week представлений спеціальний арт-проект "Сукні-сорочки в історії бренду Poustovit".

Колекція Лілії Пустовіт

Вони справді є знаковими для дизайнера і мають глибоке етнічне коріння. Перед входом до зали, де відбуваються покази, висить величезне панно, на якому зображений цей предмет гардеробу у колекціях Лілії Пустовіт різних років, починаючи з 2000-х.

Ще одним вартісним показом середи стало дефіле марки Lake дизайнерського дуету Наталі Каменської та Олесі Кононової.

Дівчата по-іншому поглянули, власне, на презентацію колекції – на фоні музики голос "за кадром" оголошував прізвища моделей, котрі з’являлись на подіумі.

Колекція марки Lake - дизайнерського дуету Наталі Каменської та Олесі Кононової
Колекція марки Lake - дизайнерського дуету Наталі Каменської та Олесі Кононової
Колекція марки Lake - дизайнерського дуету Наталі Каменської та Олесі Кононової

Такі відсилки до ретро-манери проводити шоу виглядали дуже мило.

Ц

ього разу дизайнери також створили прикраси з білого золота на перлів разом із українською ювелірною маркою Sova. Такі колаборації – велика рідкість на нашому ринку, тому браво!

А ось юне відкриття українського світу моди Жан Гріцфельдт представив публіці сукні з незвичними принтами: наприклад, фото зірки золотої доби Голівуду Лорен Бекол, котра наче каже "промовляй свою правду". Дуже свіжо та незвично!

Взагалі простір перед залом, де відбувається покази у Мистецькому Арсеналі, завжди інформативний.

Чекаючи на дефіле там можна побачити багато чого цікавого: шоу-руми, презентації, арт-інсталяції. Цього разу все особливо рясно!

Можна, наприклад, відвідати шоу-рум української марки Must Have, які претендують на звання української Zara.

До речі, сукні саме цього українського виробника обрала Перша Леді Марина Порошенко на День Прапора. Ще можна завітати на стенд Georgia Art Fashion Space до дизайнерів дружнього нам народу.

Читайте наші щоденні звіти про Ukrainian Fashion Week.