Визначено найкращий віскі світу

— 18 листопада 2011, 16:52

Журі, яке складається з високопрофесійних фахівців в алкогольній індустрії, високо відзначило чудову структуру, чудовий баланс і м'якість віскі Yamazaki Single Malt Whisky 18 YO, його потужні ноти дуба, фруктів, солоду та спецій, доповнені відтінками ірисок та меду, пише Whiskyon.ru.

Крім того, віскі Yamazaki Single Malt Whisky 18 YO визнаний найкращим і в категорії тестування Worldwide Whiskey Japan Single Malt 18 YO.

У незалежній номінації "Кращий купажирований скоч" переможцем визнано Kingdom Blended Scotch Whisky 30 YO - розкішно оформлений віскі, вироблений компанією The Edrington Group спеціально для ринку Південно-Східної Азії.

Для односолодових скотчей було передбачено чотири окремі нагороди. Найбільш витримані молти оцінювалися в номінації "Кращий односолодовий шотландський віскі 15 років і старше". Тут лідером став добре відомий віскі The Balvenie Thirty 30 YO Single Malt Scotch Whisky - гордість компанії William Grant and Sons Distillers Ltd.

Судді віддали належне розкішному хересному аромату віскі з відтінками меду, ягід і невеликим натяком на дим. Яскравий смак віскі Balvenie Thirty 30 YO розкриває ноти темного шоколаду, патоки, груш і фруктів з натяками на іриски і цитрусові. Крім цієї нагороди, віскі The Balvenie Thirty 30 YO отримав звання найкращого у категорії Scotch Whisky Single Malt Speyside 30 YO.

У результаті дегустації молодших віскі в номінації "Кращий односолодовий скотч 15 років і молодше" нагорода дісталася 12-річному BenRiach Sherry Wood 12 YO Single Malt Scotch Whisky, зробленому на дістіллеріі BenRiach.

У цьому році віскі BenRiach Sherry Wood 12 YO став фаворитом змагання і переміг ще в одній номінації - "Кращий шотландський односолодовий спеціальний розлив".

Але це ще не повний перелік нагород, які завоював BenRiach Sherry Wood 12 YO. Віскі визнаний найкращим і в категорії Scotch Whisky Single Malt Speyside Cask Finish 12-13 YO.

International Wine and Spirits Competition (IWSC 2011) - найбільш масове й шановне міжнародне змагання, що проводиться серед алкогольної продукції всього світу. Для віскі на конкурсі встановлено кілька десятків категорій тестування. По кожній з них визначається кращі напої в класі, а також володарі золотих, срібних, і бронзових медалей.

Крім цього, на конкурсі засновані шість спеціальних номінації:

The IWSC Worldwide Whiskey Trophy - "Кращий віскі світу";

The IWSC Blended Scotch Whisky Independence Trophy - "Кращий купажирований скоч";

The IWSC Single Malt Scotch Whisky (15 Years and Over) Trophy - "Кращий односолодовий шотландський віскі 15 років і старше";

The IWSC Single Malt Scotch Whisky (15 Years and Under) Trophy - "Кращий односолодовий шотландський віскі 15 років і молодше";

The IWSC Single Malt Scotch Whisky (Special Edition) Trophy - "Кращий шотландський

Реклама:

Головне сьогодні