Наступного року ціни на коньяк і портвейн зростуть – експерти

— 3 серпня 2012, 18:03

На думку досвідченого експерта видання The Drinks Business Пола Саймингтона, наступний рік нічого гарного любителям коньяку, бренді і портвейну не принесе.

У своїй нещодавній статті він відзначив тенденцію стрімкого зростання цін на коньяк та портвейн, який, за прогнозами, може зрости на 9,5%, повідомляє Drinkinform.

У вересні минулого року Європейський Союз зняв ряд субсидій, які раніше були надані виноробам і виробникам деяких міцних напоїв. Відразу ж на ринку був зафіксований підйом цін на коньяк, який з 2010 до 2011 склав цілих 25%.

Дану ситуацію особливо гостро відчули виробники портвейну, які використовують коньяк. Навіть якщо ціна на виноград залишиться колишньою, дистиляція виноградного соку змусить значно підвищити ціну для кінцевого споживача. Тільки так компанії зможуть вийти на окупність.

Однак при цьому, Саймінгтон зазначив, що португальський портвейн поступово набирає популярність на нових ринках збута: в Росії, Україні, Китаї і Бразилії.

Тому експерти радять любителям портвейнів та коньяків купувати дану продукцію вже сьогодні і тільки у перевірених постачальників, щоб не потрапити на вудку шахраїв.

Реклама:

Головне сьогодні