Грейпфрутовий сік допоможе не гладшати – науковці

— 9 жовтня 2014, 13:48

Завдяки цьому напою ви наберете на 1/5 менше ваги. Іще грейпфрутовий сік здатен, не гірше від ліків, тримати під контролем рівень цукру в крові.

Про це пише The Daily Mail із посиланням на Plos One.

Грейпфрутова дієта, яку ще називають голлівудською, відома ще з 1930-х років. Подейкують, її полюбляє чимало зірок, зокрема співачка Кайлі Міноуг. Дієте полягає в тім, щоби споживати менше калорій та заїдати грейпфрутом чи запивати соком кожну страву.

Це справді працює, підтвердили науковці. Щоправда, експеримент вони провели на мишах.

Протягом трьох місяців гризунів годували кормом із високим вмістом жирів. Пити ж частині з піддослідних тваринок давали воду, а частині – грейпфрутовий сік. За три місяці виявилося, що мишки з другої групи набрали на 18% менше ваги.

До того ж рівень цукру та інсуліну в цих звіряток був нижчим, хоча споживали вони таку ж кількість калорій, як контрольна група, і мали стільки ж фізичних навантажень.

Вчені зізнаються, що поки не розгадали загадки, чому грейпфрут так впливає на набір ваги. British Dietetic Association вважає, що час перейти до випробовування ефективності цього фрукта на людях. Поки ж науковці застерігають – тим, хто хоче стати стрункішим, не варто зациклюватися на грейпфрутах, вони мають бути частиною здорового раціону.

Реклама:

Головне сьогодні