Заняття спортом можуть дати жінці оргазм - вчені

— 21 березня 2012, 13:37

Жінки зізнавались, що відчували оргазм, коли, наприклад, піднімали вантажі, навіть якщо секс був останнім, про що вони думали.

Дослідження було проведене в Університеті Індіани. Опитавши сотні жінок у віці від 18 до 63 років, дослідники з’ясували, що "слабка стать" іноді відчуває оргазм під час занять спортом, пише The Daily Mail.

Ще одна вправа, яка може "подарувати" жінці оргазм під час спорту. Фото The Daily Mail

У топі вправ, які викликають такі відчуття, значаться вправи для живота (51,4%), важка атлетика (26,5%), йога (20), катання на велосипеді (15,8%), біг (13,2%).

Керівник дослідження Деббі Гербенік зауважує, що "найчастіше з отриманням оргазму під час спорту асоціюються вправи для м’язів живота, лазіння по канаті і різних перекладинах, їзда на велосипедах і важка атлетика".

Цікаво, що більшість жінок не фантазували на сексуальні теми під час спорту. Схоже, вся справа у тому, що активуються "ключові м’язи".

"Ці дані цікаві тим, що показують, що оргазм не обов’язково пов’язаний з сексом. І вони також дають нам знання про тілесні процеси, які пов’язані з переживанням жінками оргазму", - каже Гербенік.

Як зазначає The Daily Mail, про оргазми від спортивних вправ вперше написали ще у 1953 році, але з тих пір на цю тему було проведено мало наукової роботи.

Вчені також не знають ще, як впливають ці спортивні оргазми на сексуальне життя жінки.

Результати дослідження були опубліковані у журналі Sexual and Relationship Therapy.

Дослідники не вказують, наскільки поширеним є переживання жінками оргазму під час занять спортом, але зауважують, що впродовж 5 тижнів знайшли 370 таких жінок. А відтак це явище не таке вже й рідкісне.

Реклама:

Головне сьогодні