Від родинних вечерь діти здоровішають – вчені

— 24 квітня 2012, 10:45

Американські дослідники з’ясували, під час сімейних трапез діти споживають більше фруктів та овочів, вітамінів та кальцію порівняно з нащадками у тих родинах, де люди не звикли їсти разом.

Про це повідомляє The Telegraph.

Науковці з Державного університету Нью-Джерсі проаналізували результати 68 окремих досліджень, що стосувалися дитячого харчування. Вони виявили, крім того, що сім’ї, які регулярно сідають за стіл разом, споживають більше корисних продуктів, вони ж з’їдають менше шкідливої їжі, випивають менше газованки тощо.

"Люди, які частіше їдять по-сімейному, частіше мають кращий раціон", - говорить дослідниця Дженніфер Мартін-Біггерс.

На додачу, діти з таких родин є більш успішними в школі, виявили вчені.

Для таких батьків сніданок, обід чи вечеря – дещо більше, ніж сунути щось у мікрохвильову піч та згодувати дитині, яка втупилася в телевізор, коментує представник британської організації Sustain, що бореться за поліпшення дитячого харчування, Кет Делмені.

Добре, коли дітей привчають отримувати насолоду від хорошої їжі, хоча змусити всидіти за столом малюка доволі непросто. Удома та в школі, батьки та вчителі мають докласти зусиль, щоб дітям було весело та приємно їсти разом, щоби вони спілкувалися,каже вона.

"Коли ти розмовляєш (за столом), то не намагаєшся швидко напхатися, отже, з’їдаєш менше", - підсумовує Делмені.

Реклама:

Головне сьогодні