Ягідки захистять чоловіків від хвороби Паркінсона

11
5 квітня 2012

Цілющі властивості мають полуниця, лохина, чорна смородина та ожина, виявили американські та британські дослідники.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Секрет у флавоноїдах, які, до слова, містяться також у зеленому чаї та червоному вині. Ці сполуки допомагають організмові протистояти серцевим недугам, деяким видам раку та деменції.

У масштабному 20-річному дослідженні, результати якого надрукував журнал Neurology, взяли участь 130 тисяч добровольців. У 800 учасників за цей час діагностували хворобу Паркінсона.

Науковці аналізували раціон та стиль життя піддослідних, співставляючи дані з їхнім віком. Виявилося, що чоловіки, що споживали найбільше флавоноїдів, мали на 40% менше шансів захворіти.

На жаль, аналогічної закономірності щодо учасниць-жінок учені не побачили.

Клітини мозку є дуже чутливими до впливу вільних радикалів, між тим найефективнішим "захисником" є різновид флавоноїдів, антоцианіни, присутні в ягодах, фруктах та овочах, зокрема в баклажанах.

Учені підрахували, чоловік, який з’їдає мінімум одну порцію ягід на тиждень, має на 24% нижчі шанси на розвиток хвороби Паркінсона, порівняно з тим, хто взагалі не їсть ягід.

powered by lun.ua