Тест

Лікарі: чоловік і дружина мусять спати в одному ліжку

Подружжя, що сплять разом, мають шанси прожити довше, з’ясували дослідники з Піттсбурзького університету, що в Сполучених Штатах.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Присутність у ліжку коханої половини дає людині відчуття безпеки та спокою, і тим самим сприяє зниженню рівня кортизолу. Підвищення ж рівня цього гормону стресу лікарі пов’язують зі збільшенням кількості цитокінів – білків, що беруть участь у запальних процесах та можуть "увімкнути" депресію, аутоімунні розлади чи хвороби серця.

"Велика кількість літератури говорить про те, що одружені люди – а надто щасливо одружені люди – живуть довше, щасливішим та здоровішим життям, ніж їхні неодружені чи нещасливо одружені ровесники", - каже керівник дослідження, ад’юнкт-професор психіатрії та психології Венді Троксел.

"Іще ми знаємо, що сон надзвичайно важливий для здоров’я та самопочуття, і це той вид діяльності, що його подружжя виконує разом, і це пояснення тому, що може існувати міцний зв’язок між цим та їхнім здоров’ям", - говорить вона.

Крім того,науковці припускають, що спання в одному ліжку підвищує рівень "гормону кохання" – окситоцину, який зміцнює ніжні почуття в парі та позитивно впливає на здоров’я.