Жінки частіше вмирають від інфаркту, бо затягують із викликом швидкої – дослідники

— 22 жовтня 2012, 12:09

Через те, що на серцеві хвороби частіше хворіють чоловіки, жінки часто ігнорують біль у грудях, оскільки не вірять, що в них може статися напад. Навіть деякі медики впевнені в тому, що жінкам інфаркт загрожує значно менше.

Про це говорилося на конгресі "Лікування в невідкладній кардіології" у Стамбулі, пише Тhe Daily Mail.

Науковці проаналізували 5 тисяч випадків інфаркту, що сталися в Британії та Франції.

Вони дійшли висновку, жінки, що перенесли інфаркт, мають удвічі менше шансів вижити, ніж чоловіки. У кращому ж випадку пацієнтка все одно буде змушена довше пролежати в лікарні та матиме більше ускладнень.

"Ці результати вказують на те, що жінки повинні бути більш пильними відносно болю в грудях та швидко звертатися за медичною допомогою, щоби скоротити ішемічний період", - зазначив доктор Гійом Льоран із Університетського клінічного центру міста Ренн, що у Франції.

"Жінки, коли відчувають біль у грудях, можуть пізніше викликати швидку через те, що не вірять, що це може бути інфаркт міокарду. Більшість жінок певні, що інфаркт міокарду – це проблема чоловіків", - додав він.

На думку експерта, так само вважають і чимало лікарів. Льоран підкреслює, є дуже важливим інформувати як фахівців, так і широкий загал про те, що небезпека інфаркту існує і для жінок.

Реклама:

Головне сьогодні