Жінки, так само як і чоловіки, страждають від інфарктів

— 6 листопада 2012, 12:27

У 2010 році від інфаркту тут померло 26 тисяч жінок та 33 тисячі чоловіків, повідомляє Deutsche Welle.

У жінок зазвичай виявляються нетипові симптоми – нудота, болі у спині та задишка. Вони швидко знаходять інші пояснення цим проявам, вважаючи, що це чи то через хворий хребет, чи то хворий шлунок.

Хоча жінки і бачать, що з організмом щось не так, але не можуть збагнути, що саме. Тобто, представниці слабкої статі часто надто довго вичікують, перш ніж піти до лікаря.

Схильність до інфаркту в жінок з'являється у старшому віці, ніж в чоловіків. Тому що до початку клімаксу їх захищають гормони.

"Вони можуть, наприклад, впливати на обмін речовин, - пояснює професор Аннетте Ґайбель, старший лікар в університетському Центрі серця у Фрайбургу. - від дії гормонів судини розширюються". Однак з приходом клімаксу різко зростає небезпека серцевого інфаркту.

Жінки живуть довше за чоловіків. Середня очікувана тривалість життя народжених у 2010-му році хлопчиків у Німеччині становить понад 77 років, дівчаток – понад 82 роки.

Отже, жінки у більшості випадків переживають чоловіків. У віці часто в них немає когось, хто змусив би їх викликати швидку або піти на обстеження. Якби медики та самі жінки були так само підготовлені щодо серцевого інфаркту, як чоловіки, жінки отримували б лікування вчасно і мали б вищі шанси вижити.

Попри всі статеві відмінності, коли йдеться про інфаркт, існує і багато спільного для жінок та чоловіків. Наприклад, профілактика.
Як для чоловіка, так і для жінки важливо пам'ятати, що підвищений рівень холестерину може призводити до пошкодження стінок кровоносних судин та до звужень.

Артеріальний тиск, брак руху, психіка, стрес та паління – усе це може негативно позначитись на судинах. Можливостей запобігти інфаркту чимало: від спорту до правильного харчування.

Нагадаємо, нещодавно вчені встановили, що першу медичну допомогу потрібно надавати "у ритмі диско". Знадобляться шлягери з ритмом 100-120 бітів на хвилину. Дослідження показали, що 100-120 рухів протягом хвилини можуть відновити кровообіг непритомного, каже професор Бьоттіґер.

Реклама:

Головне сьогодні