Заборона паління в Англії призвела до скорочення хворих на астму дітей - вчені

— 22 січня 2013, 08:35

За словами вчених, для них це стало несподіваною радістю, пише Бі-бі-сі.

Проведене дослідження показало, що в перший рік після введення заборони на куріння в закритих приміщеннях (бари, ресторани, офіси тощо) в лікарні було доправлено на 12% менше дітей з гострим нападом астми, ніж за рік до цього.

Як саме це може бути взаємозв'язане, дослідники не уточнюють. За їх словами, ці дані виявилися для них несподіваними. Однак, як зазначають автори дослідження, є все більше свідчень того, що багато людей перестають палити і у себе вдома теж.

Група дослідників з Імперського коледжу в Лондоні вивчила статистику Національної служби охорони здоров'я з 2002 року.

Представляючи результати своєї роботи в журналі Paediatrics, вчені повідомили, що перед введенням обмеження на паління в липні 2007-ого року кількість дітей, що надходять у лікарні з тяжкими нападами астми, зростала більше ніж на 2% в рік.

Беручи це до уваги, вони вирахували, що скорочення цієї кількості в наступні 12 місяців склала 12% і ще по 3% кожного наступного року.

Скорочення відзначено серед хлопчиків і дівчаток різного віку, в багатих і бідних районах, в містах і сільській місцевості.

До введення заборони на паління значна частина дебатів концентрувалася навколо питання захисту персоналу барів і ресторанів від пасивного куріння.

У той час критики законопроекту висловлювали побоювання, що курці почнуть частіше вдаватися своїй звичці - палити у будинку, завдаючи таким чином шкоди своїм близьким. Однак, за словами авторів даного дослідження, вони бачать все нові ознаки того, що більше і більше людей вимагають від домочадців не палити вдома.

Керівник дослідницької групи професор Крістофер Миллетт повідомив, що закон про заборону куріння привів до несподіваних, але дуже радісних змін в поведінці людей.

На його думку, це несе користь дітям, оскільки вони меншою мірою піддаються вторинному впливу тютюнового диму.

В Англії після введення цього закону було відзначено також скорочення кількості серцевих нападів.

Реклама:

Головне сьогодні