Невиспані жінки дратівливіші за чоловіків – учені

— 13 березня 2013, 16:15

Жінкам потрібно більше годин сну, ніж чоловікам, кажуть науковці. Брак сну підвищує ризик депресії, серцевих хвороб та інсультів.

Про це пише The Daily Mail.

"Ми виявили, що жінки більше відчувають депресію, жінки більш сердяться і відчувають ворожість рано вранці", - констатував експерт зі сну з Університету Дьюка, що в Північній Кароліні, доктор Майкл Бреус.

Якщо не вдається добре виспатися вночі, експерт радить усе ж викроїти час на те, щоби подрімати вдень. Є один секрет, каже Бреус: денний сон має тривати або 25 хвилин, або 90 – не більше й не менше. В іншому випадку, запевняє вчений, прокинувшись, людина почуватиметься ще більш розбитою, ніж до того.

Про те, що жінкам треба більше спати, науковці говорять уже не вперше. Дослідники з Центру досліджень сну при Університеті Лафборо нещодавно підрахували: представницям прекрасної статі потрібно на 20 хвилин більше сну, ніж чоловікам.

"Під час глибокого сну кора – частина мозку, що відповідає за думки, пам'ять, мовлення тощо – звільняється від відчуттів та переходить у режим відновлення… Що більше свого мозку ви використовуєте протягом дня, то більше він потребує відпочинку, звідси, більше сну вам потрібно", - сказав профессор Джим Хорн.

"Жінки схильні до багатозадачності – вони одночасно роблять багато речей, вони гнучкі – тож використовують більше свого мозку, ніж чоловіки", - пояснив він.

Чоловіки, котрі виконують складну роботу та приймають багато рішень, також потребують більше сну, додав учений, щоправда все одно не так багато, як жінки.

Реклама:

Головне сьогодні