Науковці: грудне вигодовування знижує ризик ожиріння в дитини

— 13 серпня 2013, 16:23

Ті малюки, яких годували грудьми хоча б до 6 місяців, мають на 15% менше шансів на зайву вагу порівняно з тими, хто від народження харчувався сумішшю.

Отримавши в ході свого дослідження такі результати, японські науковці з медичної школи Університету Окаями наголошують на необхідності заохочувати жінок "навіть із розвинених країн" до грудного вигодовування.

Між тим, наприклад, у Великій Британії суто на грудному вигодовуванні перебуває менше 2% 6-місячних малят, пише The Daily Mail.

Учені залучили до свого дослідження 43 тисячі японських хлопчиків та дівчаток, народжених приблизно в 2001-му році. 20% із них до 6 місяців мами годували виключно грудним молоком. Науковці помітили прямий зв’язок між харчуванням у перший рік життя та вагою дітей вже в шкільному віці.

При цьому вони враховували й такі фактори як стать дитини, час, який вона проводить перед телевізором та за комп’ютерними іграми, яку освіту має її мама, палить вона або ні тощо.

Досягнувши 7-річного віку, діти, що були на повному грудному вигодовуванні, виявилися на 15% менш схильними до зайвої ваги та на 45% менш схильними до ожиріння. У віці 8 років ризик мати зайву вагу для них лишився на тому ж рівні, а ось шанси на ожиріння стали ще на 10% менші.

Реклама:

Головне сьогодні