Голодне подружжя свариться частіше - вчені

— 15 квітня 2014, 15:56

Голодні люди швидше втрачають самоконтроль. "Голодному" мозку не вистачає енергії, необхідної для здійснення самоконтролю.

Американські вчені кажуть, що незважаючи на те, що мозок складає лише 2% нашого тіла, він споживає близько 20% наших калорій. Це дуже вимогливий орган, коли справа стосується енергії, пише The Daily Mail.

"Це проста порада, але вона працює: перед тим, як розпочати важку розмову із вашою половинкою, переконайтеся, що ви не голодні", - формують свої поради вчені, аналізуючи як рівень цукру в крові впливає на агресію у подружніх пар.

У дослідженні взяли участь 100 пар, які заповнювали анкети про їхні стосунки, а потім вимірювали рівень цукру в крові кожен ранок і вечір. Також щоночі вони вимірювали рівень гніву.

Їхнім завданням було не розповісти про свої почуття, а вколоти у ляльку вуду 51 шпильку. Кількість шпильок залежала від того, наскільки, на їхню думку, їх засмутив партнер.

За словами дослідника Бреда Бушмана з університету Огайо, коли люди мали менший рівень цукру в крові, вони почувалися злішими. "Навіть ті , хто повідомили, що мали гарні стосунки зі своїми парами, швидше за все, висловлювали гнів, якщо рівень глюкози в крові був нижчий", - каже він.

Друге випробування агресії відбулося наприкінці тритижневого дослідження, коли чоловіків і жінок попросили грати в комп'ютерну гру.

Їх обдурили і вони думали, що грають проти свого партнера. Кожного разу, коли вони вигравали, вони могли "покарати" свого "партнера" дратівливим звуком, що імітував шкрябання нігтями по дошці, зубні свердла, сирени машини швидкої допомоги та інші звуки, які ненавидять більшість людей.

Люди із високим і низьким вмістом цукру могли обирати наскільки голосно і довго лунатиме звук. Тим, кому не вистачало енергії обирали довший та голосніший звук.

За словами професора, в інтимних стосунках важливо тримати гнівні почуття "у вузді".

Реклама:

Головне сьогодні