В Україні створили щоденник для підтримки батьків недоношених дітей

— 9 квітня 2014, 16:45

Про це днями йшлося на прес-конференції в Києві.

Програму було ініційовано спільними зусиллями україно-швейцарської Програми "Здоров’я матері та дитини", яка впроваджується Швейцарським інститутом охорони здоров’я та тропічної медицини спільно з Міністерством охорони здоров’я України.

Чимало сімей почуваються пригніченими через факт перебування їхньої дитини у відділенні інтенсивної терапії новонароджених.

"Щоденник перебування у ВІТН" допоможе батькам краще зрозуміти, що відбувається у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, надати інформацію про основні медичні процедури, апаратуру, яка оточує їхню дитину, та підготуватися до повернення сім’ї з малюком додому.

"Для допомоги жінці, яка народила передчасно, має бути напрацьований певний алгоритм дій… Коли ми працювали над цим щоденником, ми вклали багато інформації медичної і медико-соціальної, яка буде необхідна і лікарям, і медичним сестрам, які доглядають дитину, і, безумовно, батькам", - зазначила головний позаштатний спеціаліст МОЗ України з неонатології Єлизавета Шунько.

Наразі тираж щоденника складає 15 тисяч примірників. Його буде розповсюджено в усіх перинатальних центрах та обласних дитячих лікарнях України безкоштовно. Планується також додатковий тираж російською мовою.

В Україні щорічно народжується близько 20 тисяч недоношених малюків.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні