Сімейні сварки призводять до ранньої смерті - вчені

— 12 травня 2014, 15:48

Дані нового дослідження свідчать, що часті сварки в сімейному житті, особистих відносинах і на роботі, не лише позбавляють людину щастя, а й залишають по собі почуття тривоги і роздратування, пише The Daily Mail.

Датські вчені з університету Копенгагена з'ясували, що сварливі чоловіки та жінки мають втричі більше шансів померти молодими

Вони дослідили 9 тис. 875 чоловіків та жінок у віці від 36-ти до 52-х років. Їх опитали з приводу їхніх стосунків з друзями, родиною, дітьми, колегами та про речі, які роблять їх нещасними. Ключовими факторами ризику є підвищення кров'яного тиску і хвороби серця, до якого призводить стрес.

Опитані, які регулярно мали справу з конфліктами в особистому житті, мали від 50% до 100% ймовірності смерті від життєвої драми.

Майже 10% респондентів звинувачують дітей у стресі, а 9% - своїх партнерів.

Близько 8% повідомили, що знаходяться під постійним тиском і дратуються.

Учасники, які втратили роботу, також знаходилися у постійному стресі та ризикували померти у ранньому віці.

"Відомо, що здорові соціальні відносини відіграють важливу роль, і можуть мати руйнівну силу, коли вони нездорові", - каже Саймон Рего, співавтор дослідження та психолог у Медичному центрі Монтефьйоре у Нью-Йорку.

Висновки дослідження підтверджують, що особливо вразливими до тиску, який виникає коли він думає, як забезпечити родину. І це пояснює, чому така велика кількість чоловіків страждає вн хвороб серця та інсультів у молодому віці.

Реклама:

Головне сьогодні