Тест

Бойовики ДНР затримували "Титан" з препаратами для наркозу, але їх врятували – Мусій

Про це у коментарі "Українській правді. Життя" розповів Олег Мусій.

"По державній програмі раз в місяць "Титан" з нашої державної бази МОЗу ці медикаменти розвозить по всій Україні. У тому числі і на Донеччину. І минулого разу на блокпосту ДНРівців цей "Титан" зупинили, поклали їх на землю. Вони 3 чи 4 години лежали на землі, ледь їх там не постріляли. Але все таки вдалося пояснити бандитам, що це ліки для лікарень. І вони, Слава Богу, ліки не забрали і відпустили їх ("Титан" - ред)", - сказав Мусій.

Він також розповів, що у п’ятницю літаком була доставлена чергова партія метадону для замісної терапії безпосередньо у Донецьк. Далі по метадоновій програмі замісної терапії, препарат розвозитимуть по регіону.

Водночас зараз МОЗ в Крим не постачає нічого. У тому числі 66 автомобілів швидкої допомоги, які мали бути направлені у Крим, поки що "стоять і не роз приділяються"

Відповідаючи на запитання про 800 кримських пацієнтів замісної терапії, міністр відповів, що близько 50 з них переїхали на материкову Україну і отримують там метадон, решта ж залишається в Криму.

"Я виступав на генеральній асамблеї ВООЗ, аби вирішили це питання. Бо в Росії заборонений метадон, а люди потребують його, бо вони були на замісній терапії", - сказав Мусій.

"Я зустрічався з генеральним секретарем європейського бюро ВООЗ Жужанною Якаб, і ми домовились, що найближчим тижнем на нейтральній території, можливо у Копенгагені провести переговори між МОЗ України і МОЗ Росії, аби вирішити це питання.

За словами Мусія, ініціює цю зустріч на нейтральній території вітчизняне МОЗ.

"Українська правда. Життя"