Фрукти та овочі щодня, захищають від інсульту - вчені

— 9 травня 2014, 12:20

Так, кожні 200 грамів фруктів, споживаних щодня, зменшують ризик появи інсульту на 32%, а кожні 200 грамів овочів - на 11%. Про це йдеться в новому дослідженні, проведеного в Китаї.

За словами автора дослідження і директора інтенсивної терапії у міській лікарні Циандао Яна Чу, поліпшення харчування та способу життя мають вирішальне значення для зниження ризику серцевого нападу та інсульту, пише The Daily Mail.

"Зокрема, йдеться про дієту, багату на овочі і фрукти. Вона має необхідну кількість мікро та макроелементів та харчових волокон", - каже він.

Дослідження показали, що високе споживання фруктів та овочів може знизити кров'яний тиск та поліпшити функцію мікросудин.

Крім того, фруктово-овочева дієта чинить сприятливий вплив на індекс маси тіла, талію та рівень холестерину, йдеться в дослідженні.

Вчені також відмічають сприятливий вплив фруктів та овочів на чоловіків та жінок різного віку.

Зокрема, рекомендується з'їдати 80 грамів фруктів та овочів кожного дня. А збільшення споживання фруктів та овочів до 600 грамів кожного дня, призводить до зменшення ризику отримати ішемічний інсульт на 19%.

Нещодавнє дослідження Університету Східної Фінляндії показали, що вживання алкоголю частіше ніж двічі на тиждень, збільшує ризик смертності від інсульту у чоловіків.

Реклама:

Головне сьогодні