Учені підтвердили: думки про коханих справді солодкі

— 8 вересня 2014, 13:53

Він цих думок рівень глюкози у крові зросте.

Про це пише The Daily Mail.

У дослідженні взяли участь 183 добровольці, віком від 18 до 41 року. Їх розподілили на три групи та взяли зразки крові. Учасників із першої групи попросили подумати про свою кохану половинку, уявити її собі в найдрібніших деталях. За 10 та за 15 хвилин аналіз повторили.

Експериментатори помітили, що настрій у піддослідних став кращий. Рівень глюкози в їхній крові зріст.

Між учасників із іншої групи попросили поміркувати про рутинні ранкові справи. Решта мали впродовж 6 хвилин згадувати котрогось із друзів.

На рівні цукру піддослідних із цих двох груп такі думки практично не позначилися, а на настрої й поготів.

Як пояснює керівник дослідження, Сара Стентон з Університету Західної Онтаріо, думки про кохану людину завдають нам стресу, проте хорошого, так званого ейфоричного стресу.

"Думки про романтичного партнера підвищують рівень гормону стресу кортизолу – особливо в жінок, котрі взагалі багато думають про свої стосунки – а кортизол може стимулювати секрецію глюкози в організмі", - зазначає науковець.

"На додачу, він може стимулювати сплеск адреналіну, що теж сприяє секреції глюкози", - додає вона.

Тоді як підвищений упродовж тривалого часу рівень кортизолу може загрожувати проблемами зі здоров'ям, короткий сплеск несе для організму лише користь.

Як підкреслюють вчені, позитивний стрес спостерігався не лише в людей із "свіжоутворених" пар, а й у тих, хто вже деякий час перебуває в любовних стосунках.

Реклама:

Головне сьогодні