Лише 27% українських мам знають про ризик паралічу від поліомієліту - МОЗ

— 28 жовтня 2014, 09:47

Про це свідчать результати Опитування громадської думки щодо вакцинації в Україні, що проводилися ЮНІСЕФ і ВООЗ у 2014 році, пише Радіо Свобода.

За оцінками мам, менше половини дітей повністю вакциновані проти поліомієліту (44%), йдеться в повідомленні.

"Українські діти залишаються майже повністю незахищеними від вірусу поліомієліту – в Україні вакциновано менше половини дітей. Хвороба може призвести до смерті й інвалідності на все життя. Вакцинація залишається єдиним способом захистити здоров’я дітей", – заявляє голова ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

"Безпечні та ефективні вакцини існують і вони дуже важливі для захисту дітей від поліомієліту, адже імунізація є єдиним захистом від хвороби. Тому проведення масштабної інформаційної кампанії спільно з міжнародними організаціями є важливим кроком на шляху до повного убезпечення українських діток від вірусу поліомієліту. І ми сподіваємося на активну підтримку батьків у вакцинації, аби уберегти своїх дітей. А МОЗ України за допомогою міжнародних організацій докладе усіх зусиль, щоб повністю забезпечити лікувальні заклади необхідною кількістю вакцин від поліо", – сказав в.о. міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець.

У МОЗ і ЮНІСЕФ нагадують, що поліомієліт – дуже заразна хвороба, що призводить до паралічу і смерті. Ліків від неї не існує. Україна має високий ризик щодо завезення і розповсюдження поліомієліту через низький рівень охоплення імунізацією й спалахи у інших країнах, йдеться в повідомленні.

Реклама:

Головне сьогодні