Ожиріння завдає збитків світовий економіці, майже так само, як збройні конфлікти - доповідь

— 20 листопада 2014, 11:34

Такими є дані доповіді The McKinsey Global Institute, в якій йдеться, що світова економіка щорічно втрачає близько 1,3 трлн. фунтів стерлінгів (2 трлн. доларів США), які йдуть на вирішення проблем, пов'язаних з ожирінням.

Дослідники, яких цитує Бі-бі-сі, стверджують, що близько 30% населення земної кулі має надлишкову вагу, або страждає від ожиріння. Частка людей з ожирінням до 2030-го року може практично досягти половини від населення Землі.

Людина вважається хворою на ожиріння, якщо має надмірну вагу із високим ступенем жиру. Найпоширенішим способом оцінки є перевірка індексу маси тіла. Він вираховується діленням ваги у кілограмах на зріст у метрах у квадраті.

Якщо ваш індекс вище 25 - ви маєте надмірну вагу. Індекс 30-40 вважається ожирінням, тоді як більше 40 - сильне ожиріння. А от індекс менший за 18,5 свідчить про недостатню вагу.

В доповіді йдеться, що у разі прийняття правильних запобіжних заходів, то вдасться заощадити 760 млн. фунтів стерлінгів (більше 1 млрд. доларів) на рік. На думку фахівців, ці заходи включають контроль за упакованими продуктами харчування та перегляд концепції фаст-фуду та готової їжі.

Експерти вважають, що такі заходи будуть ефективнішими за податки на продукти із високим вмістом жиру та цукром, а також численні кампаній проти ожиріння.

Ожиріння призводить до хвороб легенів та серця, діабету і раку.

Реклама:

Головне сьогодні