Тест

Кінець сумнівам: учені вирахували довжину середньостатистичного пеніса

Експерти сподіваються, що цифри допоможуть лікарям при роботі з пацієнтами, що потерпають від "тривоги маленького пеніса". Між тим хвилювання з приводу того, чи не замалий їхній статевий орган, має переважна більшість чоловіків, підкреслюють вони. У найсерйозніших випадках може розвинутися навіть психологічний розлад, дисморфофобія.

Про це пишуть Yahoo! News із посиланням на AFP.

Отже, середня довжина пеніса в ерегованому стані становить 13,12 сантиметра. В обхваті середньостатистичний чоловічий статевий орган має 11,66 сантиметра.

У спокійному ж стані середньостатистичний прутень має 9,16 сантиметра в довжину та 9,31 сантиметра в обхваті.

Ці результати були оприлюднені в Міжнародному урологічному журналі BJU.

Експерти звели докупи дані щодо розмірів пенісів, одержані під час 20 попередніх досліджень, проведених у Европі, Азії, Африці та США. Добровольцям було від 17 до 91 року.

Учені не виявили доказів того, що приналежність до тієї чи іншої раси визначає розмір статевого органу. Щоправда, більшість учасників дослідження походили з країн Європи чи Ближнього Сходу, тож науковці не мали можливості провести ґрунтовні порівняння.

Не знайшла жодного підтвердження теорія про кореляцію між розміром ноги та розміром пеніса.

Загалом, кажуть дослідники, аномально малий статевий орган у світі має лише 2,28% чоловіків. Щоправда, приблизно стільки ж може похвалитися видатним параметрами.

Утім вчені визнають, що в результатах може бути похибка – у менший бік. Цілком можливо, що чоловіки, котрі брали участь у дослідженні та спокійно погоджувалися на те, щоби їх обміряли, мали вагоміші підстави бути впевненими в собі, аніж більшість представників сильної статі.