Тест

Модниці, плачте: від джинсів-скінні псується фігура

Синдром тривалого стискання, який викликає тісний покрій, завдає шкоди нервам та м'язам ніг.

Думки експертів про скінні забрало видання The Daily Mail.

Коли жінка впихується у тугенькі джинси, створюється ілюзія, ніби вона стрункіша, ніж є насправді. Її мотивація до занять спортом дещо згасає, й це не йде на користь фігурі.

Проте, зі слів фізіотерапевта Семмі Марго, справа не лише в самообмані – через скінні м'язи стають "лінивими".

"Вони (скінні) стискають та підтримують квадрицепси, сідниці та мязи кору вашого живота, виконують ту роботу, яку повинні виконувати м'язи", - говорить вона.

"У результаті м'язи дозволяють собі розслабитися та не працювати, тож коли з наближенням літа ми вперше відкриваємо наші тіла, вони не такі стрункі чи пружні, якими могли б бути", - додає експерт.

Скінні туго стискають жовіт, стегна, коліна та гомілки своєї власниці, через що тиск у цих зонах підвищується. Спортсмени часто використовують компресійну білизну та одяг, але скінні, підкреслює Марго - то геть інше. Компресійний одяг дає підтримку в потрібних місцях, із урахуванням форми ноги, а джинси такого не роблять.

"Якщо ви довго перебуваєте навприсядки в джинсах скінні, зростає ризик ушкодження м'язів та нервів у нозі, відомого як синдром тривалого стискання. Тиск скорочує надходження крові до м'язів ніг…", пояснює фізіотерапевт.

Із її слів, жінки, які ходять у скінні на роботу й сидять у них цілий день, теж наражаються на небезпеку.

"Після дня, проведеного в них, у вашій зоні колін може скопичуватися кров", - попереджає Марго.

До слова, як пише видання, нещодавно проведене опитування показало: скінні роблять жінок щасливішими та додають їм упевненості в собі. Респонденток, котрі назвали себе щасливими, серед любительок саме такого фасону джинсів виявилося на 9% більше.