Краса сонячного опіку: соцмережами шириться небезпечний тренд. Фото

— 1 липня 2015, 17:25

Під тегом #sunburnart фото такої "краси" фанати вже не перший рік діляться в соцмережах. Лікарі ж наголошують на небезпеці.

Про це пише People.

Трохи фантазії та багато терпіння – і ось на червоному, мов варений рак, обпеченому тілі розквітають білі квітки , з'являються смуги та кола.

Дерматолог Елізабет Хейл каже, що цей тренд її тривожить, але вона зізнається, що не здивована. Адже в людей дедалі зростає цікавість до татуювань та бодіарту.

"Це стало таким популярним, тож я певна, що люди розглядають це як наступний тренд краси. До того ж, епатажність робить це привабливим", - каже лікар.

Засмага зійде, малюнки зникнуть, а от опік, завданий шкірі, може мати дуже погані наслідки.

"У сонячному опіку страшно те, що його часто зазнають ділянки, зазвичай прикриті. Зони, які ми відкриваємо щодня – обличчя, шия, тильна сторона долоні – отримують щоденну невелику дозу сонячного опромінення. Але ж люди підставляють ділянки, які протягом усього року закриті", - пояснює Хейл.

Саме опромінення таких ділянок тіла й несе найбільшу небезпеку. За словами дерматолога, п’ять сонячних опіків, які отримує людина, подвоюють її шанси на розвиток меланоми.

У засмазі взагалі немає нічого хорошого – це просто реакція нашого тіла на ураження, підкреслює Хейл. Своїм пацієнтам вона завжди радить вживати сонцезахисні засоби (щонайменше SPF 30, кожні дві години перебування на сонці), носити капелюхи та сонцезахисні окуляри й намагатися триматися з затінку.

"Рак шкіри – це один із небагатьох різновидів раку, причина якого нам точно відома. Багатьом його випадкам можна зарадити, коли ви не робите дурниць на кшталт засмагання в солярії – чи художніх сонячних опіків", - підсумовує лікар.

Фото з соцмереж

Реклама:

Головне сьогодні