Солодкі напої щорічно вбивають 186 тисяч людей

— 1 липня 2015, 17:08

Як повідомляє Mashable, підрахунок вівся серед смертей від діабету, серцевих захворювань і раку, які, на думку вчених, пов'язані зі споживанням підсолоджених газованих напоїв, фруктових напоїв, спортивних енергетичних напоїв та холодного чаю.

Цифри, зазначені вище, можуть також означати, що щорічна кількість смертей від солодких напоїв може досягти кількості смертей від грипу.

За словами старшого автора дослідження та декана Школи Фрідмана із науки харчування університету Массачусетса, має бути приділена увага проблемі, аби істотно зменшити споживання цукру та підсолоджених напоїв.

Існують докази того, що солодкі напої сприяють розвиткові ожиріння, яке, в свою чергу, підвищують ризик захворіти на вищезазначені хвороби. Попередні дослідження показали, що ожиріння - пов'язане із більше ніж 17 мільйонів смертей на рік.

Якраз для цього останнього дослідження, вчені намагалися виявити той внесок, який солодкі напої додають до статистику смертей. Вони порахували, що щорічно від цукрового діабету другого типу помирають 133 тис. осіб, 45 тис. від серцево-судинних захворювань та 6 тис. 450 - від раку.

Дослідження базувалося на комплексному статистичному аналізі дієтичних звичок конкретних країн та причин смерті в більше ніж 50 країнах, у поєднанні з інформацією про наявність цукру на світовому ринку. Досліджувалися солодкі напої із вмістом тростинного та бурякового цукру, а також напоів із високим вмістом фруктози та кукурудзяного сиропу.

Серед 20 країн з найвищою смертністю від споживання солодких напоїв як мінімум вісім знаходяться в Латинській Америці і Карибському басейні. Дослідники дійшли висновку, що в Мексиці, де більше 10 відсотків населення страждає на діабет, в 30 відсотках смертей серед людей у віці до 45 років винні солодкі напої. Мексика випереджає всі інші країни світу за цим показником.

Реклама:

Головне сьогодні