Льон та кунжут можуть вберегти від зайвої ваги - вчені

— 28 серпня 2015, 13:10

Такими є результати нового дослідження, проведеного дослідниками Гарвардської школи охорони громадського здоров'я, яке цитує The Huffington Post.

Так, воно показало, що жінки, які споживали велику кількість цих сполук, що також звуться лінгано, як правило, важили менше та набирали менше ваги протягом тривалого періоду часу, у порівнянні з тими жінками, які не споживали ці сполуки у великих кількостях.

Тут і далі фото з Flickr by waferboard

Утім, результати дослідження є попередніми та потребують подальших досліджень. Тим не менше, вони підтверджують думку про те, що збільшення кількості лінгано у раціоні потенційно призводить до зниження ваги.

Раніші дослідження на тваринах показали, що лінгано може грати роль регулятора ваги. Льон та кунжут містять багато лінгано. У меншій кількості воно міститься в цілому зерні, горіхах, фруктах, овочах, каві, чаї та вині.

by Laurel F

В цілому ще достеменно невідомо, як саме діє лінгано у запобіганні зменшенню ваги. Але воно схоже за структурою на гормон естроген та може впливати на вагу тіла, шляхом приєднання до рецепторів естрогену.

Реклама:

Головне сьогодні