Медики радять жінкам пити алкоголь лише за умови контрацепції

— 11 лютого 2016, 12:18

Такі рекомендації оприлюднив Американський центр з контролю і профілактики захворювань, повідомляє The Washington Post.

Медики підрахували, що "близько половини всіх вагітностей в Сполучених Штатах є незапланованими".

У США 3,3 мільйона сексуально активних жінок, які не користуються засобами контрацепції. При цьому три з чотирьох жінок не відмовляються від алкоголю, роблячи спроби завагітніти.

Фото Trocaire/flickr.com

"Більшість жінок зазвичай не знають, що вони вагітні протягом першого місяця або й більше. В цей час вони можуть пити. Ризик для дитини є реальним. Навіщо ризикувати", - пояснює перший заступник директора центру Енн Шучат.

Медики попереджають, що вживання алкоголю під час вагітності може призвести до широкого спектру порушень у розвитку плода. Зокрема, поведінкових, інтелектуальних і фізичних вад.

В центрі також уточнюють, що науковцям точно не відомо яка кількість алкоголю є безпечною для споживання під час вагітності.

Попередження на пляшці вина Фото rawdonfox/flickr.com

Центру вторить Американська академія педіатрії, яка у минулому році видала рекомендації, що жодна кількість алкоголю не є безпечною для вагітної.

Організація зазначала, що шанси неправильного розвитку дитини, якщо мати п'є протягом першого триместру, збільшуються у 12 разів.

ААР уточнює, що в першу чергу у дитини відбувається затримка росту і розвитку печінки.

"Кожна жінка, яка вагітна або намагається завагітніти - і її партнер - хочуть здорової дитини. Але вони можуть не знати, що вживання алкоголю на будь-якій стадії вагітності може призвести до інвалідності дитини", - зазначає директор Національного центру з вроджених дефектів і пороків розвитку Колін Бойл.

Реклама:

Головне сьогодні