Шкідливий догляд: хвора на рак американка виграла суд у Johnson & Johnson

— 24 лютого 2016, 19:52

Американський суд штату Міссурі ухвалив вердикт: компанія винна родині Жаклін Фокс 10 мільйонів фактичних збитків і ще 62 мільйони – покарання, пише The Independent.

Жінка користувалася дитячою присипкою на основі тальку і гелем для інтимної гігієни Shower to Shower протягом 35 років. Три роки тому їй діагностували рак яєчників.

Вона не дочекалася вердикту – померла восени у віці 62 років.

Це перше подібне рішення суду, яке підтверджує зв'язок ризику розвитку раку та гігієнічної продукції на основі тальку.

Фото scoopnest.com

Близько однієї тисячі позивачів, хворих на рак, подали до суду штату Міссурі на Johnson & Johnson. Ще 200 позовів чекають у Нью-Джерсі.

Позов Жаклін Фокс був частиною колективної скарги 60 людей до суду міста Сент Луїс.

Судді ухвалили рішення після п'яти годин дебатів і у ньому спиралися, серед іншого, на результати тритижневих випробувань, повідомляє The Guardian.

Адвокат родини Джер Біслі розповіла журналістам, що компанія знала про шкідливість своєї продукції ще з 80-х років, але й досі "обманює суспільство і контролюючі агенції".

У свою чергу речник компанії Carol Goodrich заявив, що він розчарований результатами засідання.

"Ми симпатизуємо родині позивачки, однак віримо у безпеку косметичного тальку, яка підтверджена десятиріччями наукових підтверджень", – сказав він.

Очікується, що компанія подаватиме апеляцію найближчим часом.

Засідання за іншими випадками шкоди здоров'ю, спричиненими тальком, американські суди розглядатимуть пізніше цього року.

Фото scoopnest.com

Тальк – природній мінерал, який добувають із ґрунту. Його використовують для виробництва косметики і продукції особистого догляду, щоб абсорбувати рідини та запобігти злипанню.

Пудру з тальком дехто використовує, коли приймає ванни.

У травні 2009 року активісти почали вимагати від світового виробника прибрати інші шкідливі компоненти зі складу дитячих та дорослих засобів персонального догляду. Йшлося про 1,4-диоксан та формальдегід, які вважаються канцерогенами.

Через три роки петицій, обговорень і бойкотів Johnson & Johnson погодилася не використовувати ці речовини з 2015 року.

Реклама:

Головне сьогодні