Вчені назвали найкращий продукт для сніданку дітей

— 5 лютого 2016, 11:58

Про це свідчать результати дослідження Школи Харчування при Університеті Пенсільванії, пише The Independent.

Саме така їжа допоможе діткам почувати себе ситими довше.

Американські вчені також виявили, що споживання багатого на білок сніданку призводить до того, що діти їдять менш калорійну їжу в обід.

А це у свою чергу може вберегти їх від ожиріння.

Омлет з шпинатом і горішками. Фото nebulux76

Під час експерименту дослідники спостерігали за 40 дітьми десятирічного віку. Усі вони мали на сніданок яйця, кашу чи інші злаки загальною калорійністю 350 калорій.

Впродовж ранку дітей запитували, наскільки вони голодні, а батьки вели харчовий журнал, куди записували, що діти споживали за час до обіднього прийому їжу.

Усі десятилітні учасники експерименту перед тим, як пообідати, мали фізичні навантаження.

З’ясувалось, що ті дітлахи, які снідали стравами з яєць, зменшували споживання калорій в обідній час на 70 калорій, що становить приблизно 4% від щоденного споживання.

[L]Втім, це не вперше дієтологи та вчені радять дітям снідати стравами, багатими на білок.

Так, український дієтолог Оксана Скиталінська зауважувала, що дітям молодшого віку (від 6 до 11 років) на перший сніданок обов’язково потрібно давати страви, багаті білком – із яєць, сиру, риби, м’яса. Вони забезпечують тривале почуття ситості.

За словами Скиталінської, найкращим вибором для сніданку школярів є каша. І саме каша з цілої крупи, а не мюслі, кранчі чи готові сніданки, в яких багато цукру.

Щоб каша була і смачною, і по максимуму корисною, її потрібно доповнити ягодами (можна мороженими – малиною, смородиною, чорницею), фруктами (шматочками банану, печеним яблуком), подрібненими горіхами, та 1 кофейною ложечкою насіння льону.

Каша з йогуртом, ягодами та насінням. Фото Denna Jones

Але крім якісних вуглеводів, сніданок має містити амінокислоти та жири, які покращують когнітивні функції: уважність, пам’ять та швидкість сприйняття інформації.

Цими речовинами дуже багаті яйця, молочні продукти.

Тому пару ложок натурального йогурту нормальної жирності, білий м’який сир, варені яйця або омлет забезпечать вашій дитині можливість якісно сприймати шкільний матеріал.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні