Дослідження: зайві кілограми роблять нас забудькуватими

— 10 березня 2016, 12:19

Вчені вважають, що зайвий жир змінює структуру і функціонування мозку, включно зі спроможністю згадувати минулі події в епізодичній пам'яті, повідомляє NY DailyNews.

Дослідники з Кембриджського університету попросили дорослих пограти у комп'ютерну гру "мисливець за скарбами". Виявилося, що учасники з більшою вагою тіла були менш здатні пригадати місця, де сховано предмети, ніж люди з нижчою вагою.

"Вища маса тіла сповільнює жвавість пам'яті. Але це не означає провали у пам'яті чи амнезію", – сказала BBC News автор дослідження доктор Люсі Чек.

Фото Flickr/Marjan Lazarevski

Але уточнила, що нестача повного відтворення подій для товстої людини, яка намагається схуднути, аж ніяк не допоможе це зробити – пацієнт може не пам'ятати, що він з'їв.

"Якщо вони мають слабші спогади щодо того, що з'їли, і звертають на це менше уваги, тоді у них менше шансів і можливості контролювати кількість спожитого пізніше. Ми лише починаємо спостерігати за механізмом, як ожиріння зберігає себе сталим. Сподіваємося, що ці знання допоможуть нам удосконалити ліки і способи допомоги хворим", – додала лікар Чек.

Фото food.ndtv.com

Ще достеменно не відомо, як саме зайва вага змінює функції мозку, але попередні дослідження підтверджують: вона впливає на ті області мозку, які відповідають за пам'ять, прийняття рішень, вирішення проблем та формування емоцій.

Тим часом, спробуйте їсти менше: нещодавно лікарі заявили, що контроль за вагою та фізична активність зменшує ризик захворіти на деменцію на 60%.

Реклама:

Головне сьогодні