Здорове серце врятує мозок – вчені

— 17 березня 2016, 10:53

Таких висновків дійшли автори дослідження, опублікованого у журналі Journal of the American Heart Association, пише The Time.

Перш за все, науковці звернули увагу на певні показники здоров'я серця: відсутність звички паління, підтримання здорової ваги тіла, фізична активність, правильне харчування, вчасна перевірка кров'яного тиску і рівня холестеролу.

Вони прагнули дізнатись, чи впливають ці фактори на роботу мозку людини.

Під час дослідження понад тисяча чоловіків та жінок, старші за 40 років, пройшли обстеження – як працює їхня пам'ять, наскільки швидко вони можуть виконувати завдання, котрі вимагали інтенсивної уваги.

Шість років потому учасників запросили на обстеження знову.

Фото Dave King/Flickr

Вчені помітили, що більша кількість передумов серцевого здоров'я зумовила ефективнішу роботу мозку.

Також менше постраждала пам'ять людей, здатність до зосередження і правильного тайм-менеджменту.

"Досягти цих ідеальних 6 факторів важливо не лише для серцево-судинної системи, а й для мозку. Для деяких людей кращою мотивацією може бути саме збереження пам'яті та інших функцій мозку", – сказала авторка дослідження Анна Гарденер, співробітниця Університету в Майямі.

Вона також зазначила, що не треба бути ідеальним – ніхто з учасників дослідження не зміг досягти усіх 6-ти факторів здоров'я, однак поліпшення хоча б кількох із них зберігало ясне мислення і хорошу пам'ять та зосередженість.

Реклама:

Головне сьогодні