Довголіття японців – від їхньої дієти. Інфографіка

— 30 березня 2016, 10:15

Населення острівної країни має один із найнижчих рівнів смертності у світі. Щоденний раціон японців сповнений вуглеводів, овочів, фруктів, так само, як риби та м'яса.

Такі продукти додають дієті низького рівня насичених жирів, перероблених продуктів і навпаки — високий рівень вуглеводів, які містяться у рисі та овочах, пише The Guardian.

Японський уряд ще у 2005 році випустив рекомендації з харчування для усіх японців.

Щодня кожен житель країни мав займатись спортом, їсти рис, лапшу, хліб, овочі, менше — м'яса, яєць та риби, а також фрукти і молоко, як проілюстровано на малюнку.

Рекомендації уряду Японії щодо харчування нації. BMJ

Багато років потому дослідники з Національного центру глобального здоров'я та медицини у Токіо вивчили, як виконання цих рекомендацій вплинули на рівень смертності у країні.

Команда аналізувала їжу та стиль життя респондентів, серед яких були 36624 чоловіка та 42920 жінок віком від 45 до 75 років, котрі не хворіли на рак, не мали серцевих ударів чи хронічних хвороб.

Стан учасників дослідження відстежували протягом 15 років.

Фото Anton Diaz/Flickr

Вчені дізналися, що група, яка майже повністю дотримувалася рекомендацій з харчування, мала рівень смертності на 15% нижче.

У людей було менше шансів захворіти на церебровоскулярну хворобу: стан, який супроводжується поганим постачанням крові до мозку.

Дослідники дійшли такого висновку: "Наші результати дозволяють думати, що збалансоване споживання зернових, овочів, фруктів, м'яса, риби, яєць, соєвих і молочних продуктів, кондитерських виробів, а також алкогольних напоїв може забезпечити довголіття, знижуючи ризик смерті, переважно від кардіовоскулярних хвороб".

Реклама:

Головне сьогодні