Благодійний фонд "Таблеточки": обіцяних Гройсманом ліків для дітей досі немає

— 29 квітня 2016, 11:47

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook директор фонду "Таблеточки" Ольга Кудиненко.

Вона вказує, що тиждень тому, 22 квітня, прем'єр-міністр Володимир Гройсман і заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець провели прес-конференцію, під час якої повідомили, що ліки для онкохворих дітей держава закупила і доставила. Однак, за інформацією Кудиненко, тиждень потому препарати й досі знаходяться на складі ДП "Укрмедпостач".

"Ліки, до речі, ще так і не розвезено по лікарнях — вони досі на складі ДП "Укрмедпостач". У листуванні від 8 квітня Перегінець повідомляв мені, що ліки буде розвезено по лікарнях 11 квітня. Сьогодні 29 квітня, ліків немає", — повідомила керівник і засновниця благодійного фонду.

Окрім того, Кудиненко звертає увагу на те, що держава придбала лише три препарати, тоді як у протоколах лікування дітей використовують понад 100.

Прем'єр-міністр Гройсман обіцяв хворим дітям ліки тиждень тому. Судячи з усього, на вихідних їх теж не привезуть, кажуть благодійники. Фото zn.ua

"Не хочеться нікого засмучувати, але у протоколах лікування онкології у дітей використовується понад 100 найменувань препаратів (а не три)… І Гройсман, і Перегінець "забули" поточнити журналістам та громадськості, що придбано лише три препарати для онкохворих дітей, а саме:

"Емесетрон-Здоров’я", розчин для ін'єкцій, 2 мг/мл по 2 мл в ампулі. Виробник — фарм.компанія "Здоров’я", Україна. "Урсомакс", капсули по 250 мг по 10 капсул у блістері по 5 блістерів у пакуванні. Виробник – "Фармекс груп", Україна. "Ритуксім" по 100 мг и 500 мг. Виробник "Люм'єр фарма", Україна.

Із цього "значного списку" держзакупівель раніше для лікування онкохворих дітей використовували лише один (ОДИН!) препарат (Ритуксім)", — пояснила Ольга Кудиненко.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець. Фото apteka.ua

Водночас благодійники повідомляють про те, що Охматдит просить закупити хоча б 40 найменувань ліків для дітей з онкологічними захворюваннями, адже їх зовсім не лишилося на складі.

"Минулої п'ятниці, коли Гройсман та Перегінець проводили прес-конференцію, а їх піар-менеджери радісно строчили статуси про "перемогу", відбувалася нарада опікунської ради НДСЛ "Охматдит", де головний лікар Юрій Іванович Гладуш звертався до опікунській ради, куди входить і благодійний фонд "Таблеточки", із проханням купити хоча б сорок позицій для лікування онкохворих дітей. Тому що їх взагалі немає на складі і в запасі. Взагалі. Нуль. Жодного пакування, жодної капсули, жодної ампулки".

"Попереду — тривалі вихідні. Україна відпочиватиме. Чиновники також. Це означає, що ліки у найближчі 10 днів не будуть доставлені дітям. А також — що у онкохворих дітей та їхніх батьків чомусь немає вихідних. Їм потрібні ліки і на Великдень, і на День Перемоги і навіть після 18:00, коли робочий день закінчується", — попередила Кудиненко.

Реклама:

Головне сьогодні