Болить живіт? Винна не завжди їжа

— 25 червня 2016, 10:30

Такі дані наводить The Daily Mail посилаючись на результати опитувань дослідницької компанії Mintel та науковців.

Зазначається, що чоловіки стикаються з подібними проблемами рідше – випадків звернень до лікарів на 5% менше.

Дослідження показали, що біль у животі рідше викликають недуги, віруси чи інфекційні захворювання, частіше причинами шлункових болів бувають поганий сон, зміна раціону та емоційне здоров’я і внутрішній спокій.

Доктор Бернард Корфе із Шефілдського університету підтверджує, що стрес може спричинювати гастроентерологічні проблеми, впливаючи на сон і харчування.

[L]Вчені Кембриджського університету уточнюють, що жінки піддаються стресу й відчувають роздратованість частіше, ніж чоловіки.

"Вони часто обдумують, що зробили не так, у той час як чоловіки шукають причини у зовнішніх обставинах, а не в собі", – переконує дослідниця Олівія Ремес.

Шлункові недуги у жінок також пов’язані із больовими відчуттями під час жіночих днів.

Загалом 30% опитаних дорослих людей, що страждали від шлункових проблем, переживали емоційно нестабільний період.

Як боротися з болем?

Дослідження показують, що майже у половині випадків люди звертаються до народних методів, серед яких, наприклад, імбирний чай. І лише трохи більше третини пацієнтів звертається до лікаря за медичною допомогою.

Більшість людей намагаються поєднувати пігулки із травяними настоями, хоча опитані зізнаються, що при здутті чи нудоті, наприклад, чекають доки погане самопочуття мине саме по собі.

Жінки страждають через шлункові болі частіше, ніж чоловіки. Фото Wavebreakmedia/Depositphotos

"Оскільки люди почали більш свідомо ставитися до власного харчування, – розповідає головний аналітик компанії Mintel Джек Дакет, – у них з’явилася можливість розмежовувати дієтичні додатки й лікувальні засоби. Також можна використовувати природні засоби, як наприклад, активоване вугілля, для екстреного лікування певних видів отруєнь".

Врешті, лікарі й дослідники погоджуються на тому, що для лікування усіх симптомів надзвичайно важливо уміти долати стрес.

Реклама:

Головне сьогодні