Алкоголь може викликати до 7 видів раку – вчені

— 22 липня 2016, 09:25

До такого висновку дійшли дослідники, пише ВВС.

У науковому журналі "Addiction", яке цитує британське видання, підкреслюється, що існують серйозні докази того, що вживання алкоголю погано впливає на організм, хоча біологічні механізми цього поки неясні.

[L]Зокрема, алкоголь може призвести до раку ротової порожнини, горла, гортані, печінки, кишечника і травного тракту, а також раку грудей.

Як наголошується в дослідженні, у 2012 році рак, що виник в результаті вживання алкоголю, забрав життя півмільйона людей в усьому світі.

Видання The Daily Mail теж цитує це дослідження. Зокрема, професор Дженні Коннор, з кафедри профілактичної та соціальної медицини в медичній школі Отаго у Новій Зеландії, зазначає, що алкогольє причиною до 20% всіх випадків смертей від раку.

"Підтвердження специфічних біологічних механізмів, за допомогою яких алкоголь збільшує частоту кожного типу раку, не потрібні, щоб зробити висновок, що алкоголь є причиною", – переконує вона.

Вчені зазначають, що не існує безпечного обсягу алкоголю, який можна споживати. Проте, ризики виникнення деяких форм захворювань знижуються, якщо люди перестають пити.

Вчені зазначають, що не існує безпечного обсягу алкоголю, який можна споживати

Дослідження показують, що чоловіки не повинні споживати більше 14 одиниць алкоголю на тиждень, що становить близько 7 пінт світлого пива середньої міцності, або дев'яти 125мл келихів вина середньої міцності.

Жінки, які регулярно випивають дві одиниці алкоголю в день, мають на 16% підвищений ризик розвитку раку молочної залози і вмирають від нього.

А ті, хто регулярно споживають п'ять одиниць у день, мають на 40% підвищений ризик.

На кожні 1000 жінок, які не п'ють, зафіксували 109 випадків захворювань. Цей показник зростає до 126 жінок, для тих, хто п'є 14 одиниць алкоголю або менше на тиждень і 153 жінок, для тих, хто п'є від 14 до 35 одиниць у тиждень.

Реклама:

Головне сьогодні