Позування голим перед дзеркалом може врятувати життя – лікарі

— 9 липня 2016, 10:13

Провідні медичні експерти розповіли, що оголене тіло може сказати про стан здоров'я людини більше, ніж огляд у лікарні, пише The Daily Mail.

Одне плече вище, ніж інше

"Якщо дивлячись у дзеркало, ви бачите, що одне плече вище, ніж інше, або обертаючись, помічаєте, що одна лопатка виступає більше – напевне у вас сколіоз", – пояснює консультант з ортопедичної хірургії Тоні Кочар.

Вправи на розтяжку й зміцнення хребта можуть поліпшити поставу та гнучкість, а також допоможуть контролювати будь-який біль у спині.

Якщо обертаючись, помічаєте, що одна лопатка виступає більше – напевне у вас сколіоз. Фото diego_cervo/Depositphotos

Темні плями на шкірі під пахвами

Потовщені ділянки шкіри темнішого кольору можуть виявитися ранньою ознакою розвитку цукрового діабету 2 типу.

"Появу плям варто пов'язувати із ожирінням, яке у свою чергу спричинює неспроможність організму належним чином використовувати гормон інсулін, щоб регулювати рівень цукру в крові.

У таких випадках підшлункова залоза намагається виробляти його ще більше й виникає загроза появи цукрового діабету", – зауважує консультантка лікарні Clementine Churchill Ніна Хаммас.

Зміна способу життя, втрата ваги, зменшення споживання вуглеводів і постійні фізичні вправи можуть допомогти відновити первісний колір і стан шкіри.

Появу плям під пахвамипов'язують із ожирінням, яке спричинює неспроможність організму використовувати гормон інсулін. Фото piotr_marcinski/Depositphotos

Випукла вена на грудях

Видима темна смужка уздовж грудної клітки може бути ознакою запалення вени під шкірою. Вона може з'явитися навіть від маловідчутного удару.

"Запалення вени не спричинює раку, але іноді викликає новоутворення у молочних залозах, – говорить лікар Джон Скер. – Воно може минути саме по собі або зникнути після вживання протизапальних препаратів".

Видима темна смужка уздовж грудної клітки може бути ознакою запалення вени під шкірою. Фото aliced/Depositphotos

Потемніння шкіри навколо щиколоток

Зміна кольору шкіри навколо щиколоток ймовірно свідчить про зовнішню виразку. Так відбувається тоді, коли вени слабшають і втрачають здатність рухати кров у напрямку серця.

"Кров витікає з ослаблених вен від збільшення тиску в нозі", – пояснює судинний хірург Едді Чалонер.

Кров витікає з ослаблених вен від збільшення тиску в нозі. Фото Dirima/Depositphotos

Помітні вени на шиї

Випуклість вен шиї може бути ознакою серцевої недостатності, коли серце не може перекачувати достатньо крові під нормальним тиском.

Кардіолог Bristol Heart Institute Глен Томас пояснює, що за меншого тиску серце слабше проштовхує кров. Вона накопичується й вени починають виступати. А вилікувати це можна спеціальними препаратами за призначенням лікаря.

Випуклість вен шиї може бути ознакою серцевої недостатності. Фото artem_furman/Depositphotos

Синці невідомого походження

Випадкові появи синців, які сходять по тижню чи більше, можуть говорити про наявність хвороби печінки, наприклад, гепатиту.

"У людини з хворою печінкою падає кількість тромбоцитів, що часто призводить до невеликої внутрішньої кровотечі – появи синців", – пояснює професор університетського шпиталю Leicester Девід Лойд.

Покращити кровообіг зможуть регулярні фізичні вправи.

Випадкові появи синців, які сходять по тижню чи більше, можуть говорити про наявність хвороби печінки. Фото Hriana/Depositphotos

Нові родимки на ногах чи спині

Більшість родимок на шкірі людини – нешкідливі, хоча в деяких випадках їхня поява може свідчити про агресивну форму раку шкіри – меланому.

У жінок вони найчастіше з'являються на нижній частині ноги, у чоловіків – на спині.

Варто звернутися до спеціаліста, коли родима пляма неправильної форми. Фото alexraths/Depositphotos

Тому варто уважно роздивитися себе в дзеркалі, щоб не пропустити їх.

Лікар Джон Ешворт застерігає, що треба бути уважним, нова родимка з'явилася на шкірі чи давніша просто збільшилася. Варто звернутися до спеціаліста й тоді, коли родима пляма неправильної форми.

Реклама:

Головне сьогодні