Чому чоловіки помирають від раку частіше, ніж жінки

— 30 серпня 2016, 17:45

Якщо жінка побачить новоутворення на тілі, вона напевне піде на консультацію до лікаря, у той час як її партнер просто забуде про це, пише The Daily Mail.

Чоловіки мають на 36% більше шансів померти від раку, застерігають учені.

За даними британського Центру дослідження раку щороку 179 тисячам чоловіків діагностують рак. Жінки рідше страждають від онкозахворювань – 173 тисячі випадків.

Чоловіки в цілому рідше звертаються до лікарів, навіть якщо погане самопочуття може призвести до серйозних наслідків.

[L]Дослідження понад 2300 людей із 15 різними видами онкозахворювань показало, що чоловіки до останнього відкладали консультацію у фахівців.

44% із раком простати не йшли на прийом протягом більш ніж місяця відтоді, як відчули перші симптоми, у той час як лише 8% жінок із раком грудей відкладали зустріч із онкологом на потім.

"Меланома ­ тип раку, який найчастіше трапляється у жінок, попри це чоловіки частіше помирають від цього захворювання, – розповідає лікар Джон Крішолм.

Цьому є кілька пояснень – чоловіки знають менше про симптоми раку, ніж жінки, наприклад, про набряки, безпричинну втрату ваги, кровотечі. Чоловіки також до останнього відкладають похід до лікаря".

Коли ж вони дізнаються про свій діагноз, переживають набагато більше, ніж представниці протилежної статі. Дослідження показало, що 50% пацієнтів чоловічої статі, які нещодавно дізналися про свій діагноз, переживають тривогу, депресію і відчуття безнадії.

Коли чоловіки дізнаються про свій діагноз, переживають набагато більше, ніж представниці протилежної статі. Фото alexraths/Depositphotos

Разом із тим, чоловіки отримують менше підтримки. Дослідження журналу "British Journal of Cancer" показало, що 8 із 10 учасників не отримували належної турботи для уникнення психологічних проблем, пов'язаних із захворюванням.

Дослідники пов'язують це зі здатністю жінок легше висловлювати свої емоції та говорити про негаразди.

Реклама:

Головне сьогодні