Тест

Ще по одній? Як розпізнати сигнали, що алкоголю – досить

Доктор Боско Роуланд працюючи в Університеті Дікін, досліджує різні прояви надмірного споживання алкоголю, пише The Daily Mail.

У матеріалі для видання Роуланд пояснив, на що треба звернути увагу, аби вчасно зрозуміти – організм сигналізує про перші прояви проблеми з алкоголем.

Яка кількість алкоголю – безпечна?

Здоровим чоловікам та жінкам рекомендують випивати не більше 2 порцій алкоголю за один вечір. Якщо людина випиває менше, ймовірність, що вона мучитиметься від тимчасового чи тривалого погіршення здоров'я – один випадок зі ста.

Чому до 18 років не треба пити?

[L]Дослідження неодноразово доводили, що мозок людини до 18 років продовжує розвиватися. Саме тому підліткам рекомендують уникати уживання алкоголю. Зловживання випивкою у віці до 18 років збільшує ризик відхилень розвитку та пробоем із соціалізацією.

Які ознаки надмірного споживання алкоголю?

Оскільки випивка сама по собі має елементи тривалого і короткочасного ризику, постійне вживання спиртних напоїв очевидно спричинює залежність та супровідні із нею проблеми.

Першими ознаками залежності Роуланд називає неспроможність спинитися, бажання випити із самого ранку. Іншим показником є постійне збільшення доз. Якщо людина почувається винною після чергового алкогольного вечора, якщо вона когось образила або почула: "Може, досить на сьогодні!" – варто прислухатися.

Чоловікам рекомендують випивати не більше 2 порцій алкоголю за один вечір. Фото kmiragaya/Depositphotos

Як зменшити дозу випивки?

Роуланд нагадує, що найкращий спосіб не напиватисятримати себе в рамках 2 порцій алкоголю за вечір. Також ефективним способом вважається впровадження вільних від алкоголю днів. Експерт пропонує почати відмовлятися з вихідних, оскільки від кількох днів легше буде перейти до тижнів і продовжити далі.