Нездорова їжа впливає на рівень психічних захворювань – вчені

— 4 вересня 2016, 11:00

Про це свідчать дослідження вчених Кентерберійського університету Нової Зеландії, пише The New Zealand Herald.

"За більш ніж 50 років наша дієта змінилася настільки швидко, що це має певний вплив на наше психічне здоров'я", – зазначає доктор Джулія Раклідж.

Вона вивчає зв'язок між харчуванням і такими розладами як депресія, тривога, синдром дефіциту уваги і гіперактивності, передменструальний синдром (ПМС) і посттравматичний стресовий розлад (ПТСР).

[L]"Моя робота показує, що є суттєвий вплив вітамінів і мінералів на психічне здоров'я. І дієта, якої дотримуються люди, призводить до неадекватного задоволення їх потреби в продуктах харчування", – пояснює вчена.

Її команда вивчає чи здатні допомогти у боротьбі з психічними розладами мультивітамінні комплекси, які включають в себе вітаміни А, С, D, Е, вітаміни групи В, тіамін, рибофлавін, магній, кальцій, залізо, фосфор, йод, цинк, селен, мідь, марганець, хром, молібден, калій і деякі амінокислоти.

В цілому, від 60 до 80% піддослідних позитивно реагують на лікування з формулами мікронутрієнтів, зазначає доктор Раклідж.

Зокрема, 64% людей з синдром дефіциту уваги і гіперактивності, вживаючи вітаміни і мінерали, показали менше симптомів протягом восьми тижнів, у порівнянні з 37%, які дали плацебо.

64% людей з синдром дефіциту уваги і гіперактивності, вживаючи вітаміни і мінерали, показали менше симптомів протягом восьми тижнів. Фото catalin205/Depositphotos

Ще одне дослідження було проведено на людях з високим рівнем стресу після землетрусу в Крайстчерчі, Нова Зеландія 2011 року.

Симптоми ПТСР знизилася з 65% до 19% серед людей, які отримують додаткові вітаміни і мінерали.

При цьому в тих, хто не отримував вітаміни, рівень посттравматичного стресового розладу за цей час зріс з 44% до 48%.

Доктор Джулія Раклідж вважає, що урядам слід розглянути питання про надання вітамінів і мінералів у таблетках людям у районах, які постраждали від стихійних лих.

Реклама:

Головне сьогодні