10 важливих фактів, які кожна людина має знати про своє здоров'я

— 1 жовтня 2016, 10:00

Багато людей чітко орієнтуються у модних дієтах чи популярних фітнес-тенденціях, але коли справа доходить до реальних знань про свій стан здоров'я – рівень обізнаності стрімко знижується, йдеться на The Daily Mail.

Опитування 2 тисяч людей показало, що 35% ніколи не проходили медичне обстеження. Четверо з десяти опитаних визнали, що самопочуття повинно серйозно погіршитися, перш ніж вони звернуться до лікаря, щоб дізнатися, наприклад, свій рівень холестерину або рівень тиску крові.

[L]Результати дослідження також показали, що середньостатистична людина серйозно не зважатиме на власний стан здоров'я, доки їй не виповниться 47. Троє з чотирьох опитаних не мали навіть найменшого уявлення про рівень холестерину в їхньому організмі. Більшість сказала, що взагалі ніколи не цікавилася цим.

Серед тих, хто все-таки робив аналізи, половина ніколи не докладала зусиль, аби зрозуміти, що для них є нормою, а що – ні.

43% ніколи не стежили за власним кров'яним тиском, а майже половина (42%) взагалі не мають уявлення, як покращувати самопочуття.

Багато людей чітко орієнтуються у модних дієтах чи популярних фітнес-тенденціях, але коли справа доходить до реальних знань про свій стан здоров'я – рівень обізнаності стрімко знижується. Фото JanPietruszka/Depositphotos

З огляду на невтішні результати, фахівці підготували перелік 10 важливих фактів, які кожна людина має знати про своє здоров'я.

1. Група крові та резус-фактор.

2. Нормальні показники тиску крові.

3. Індекс маси тіла.

4. Рівень холестерину.

5. Алергії, від яких страждає людина.

6. Співвідношення жирової і м'язової маси тіла.

7. Кількість води, яку потрібно випивати щодня.

8. Скільки калорій потрібно споживати щодня, аби утримувати нормальну вагу.

9. Кількість алкоголю, співвідносна з масою тіла, для відпочинку без руйнівної шкоди для організму.

10. Індивідуальна кількість вітаміну D, яку потрібно отримувати щодня.

Реклама:

Головне сьогодні