Дослідники із США вважають – 1 яйце на день зменшує ризик серцевого нападу

— 1 листопада 2016, 17:15

Дослідження науковців показало, що одне яйце на день може знизити ризик серцевого нападу на 12%, пише The Daily Mail.

Одне велике яйце містить 6 грамів високоякісного протеїну та антиоксидантів, а також вітаміни E, D, та A.

За словами учених, вітамін Е знижує ризик серцевих нападів у людей із хворобами серцево-судинної системи.

[L]До таких висновків дослідники дійшли після аналізу розробок колег 1982 до 2015 років. Разом у них брали участь понад 275000 волонтерів.

"У яйцях є багато поживних речовин, які зменшують оксидативний стрес та запальні процеси. Вони також забезпечують організм потрібною кількістю білка, який у свою чергу, пов'язаний із пониженням кров'яного тиску", – розповів керівник дослідження Домінік Александер із інституту EpidStat Institute.

Проте раніше дослідники повідомляли, що одне яйце містить близько 185 мг холестерину, який може сприяти зменшенню еластичності судин та поглиблювати ризик серцево-судинних захворювань.

Одне велике яйце містить 6 грамів високоякісного протеїну та антиоксидантів, а також вітаміни E, D, та A. Фото svehlik/Depositphotos

Також ішлося про те, що організм людини самостійно виробляє холестерин. Щодня організм людини продукує від 1 до 2 грамів цієї речовин (це у 5-10 разів перевищує рівень холестерину у великому яйці).

При цьому існує закономірність. Коли людина їсть більше холестерину з продуктів, тіло виробляє їх менше. І навпаки: коли їсть менше холестерину – організм виробляє більше.

Реклама:

Головне сьогодні