Поступитися місцем. Як тютюновий гігант переходить на електронні цигарки

— 1 грудня 2016, 16:15

Міжнародна компанія Philip Morris випустила свій варіант такої "цигарки" та стверджує, що вона містить на 90% менше токсинів, пише The Daily Mail.

Розробники розповідають, що пристрій IQOS працює за принципом нагрівання тютюну, а не спалювання його. Вони переконані, що винахід скоро витіснить звичні цигарки з ринку. Новий пристрій коштує £45.

Його кардинальна відмінність від електронних цигарок у тому, що він працює не на рідині, а з міні-тютюновими паличками, схожими на звичні сигарети.

[L]Вони коштують £8 за 20 штук.

Продукт уже можна придбати у Великій Британії, Японії, Швейцарії та Італії.

Одразу після появи новинки, фахівці почали аналізувати та дискутувати з приводу її безпечності.

Раніше йшлося про те, що фахівці з Національної лабораторії імені Лоуренса в Берклі визначили – при курінні електронних сигарет утворюються токсичні речовини, що впливають на здоров'я людини.

Вейпінг, використання електронних сигарет-інгаляторів, тривалий час вважали безпечним та застосовним для заміни звичних цигарок.

Однак фахівці Норвезького університету публічного здоров'я вказували на те, що побічні наслідки замінників нікотину мало досліджені.

Розробники розповідають, що пристрій IQOS працює за принципом нагрівання тютюну, а не спалювання його. Фото gagadget.com

Хіміки продемонстрували, що термічний розклад пропіленгліколю і гліцерину, що містяться в складі рідини для заправки сигарети, призводить до вивільнення акролеїну і формальдегіду.

Саме вони мають токсичні властивості. Акролеїн подразнює слизову оболонку очей і дихальних шляхів, викликає сльозотечу.

Формальдегід, крім перерахованих властивостей, має вплив на центральну нервову систему людини.

Реклама:

Головне сьогодні