Активіст: Звільнений відомий реабілітолог Козявкін відправляв дітей у свої клініки і брав за кожного роялті

— 18 січня 2017, 12:34

Колишній позаштатний спеціаліст МОЗ зі спеціальності "фізіотерапія" Володимир Козявкін відправляв дітей з ДЦП на лікування держкоштом саме у свої приватні клініки.

Про це пише член правління Центру Протидії Корупції Олександра Устінова на своїй сторінці у Facebook.

Його звільнення вилилося в скандал, адже клініки Козявкіна з реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч широко відомі в Україні.

Володимир Козявкін відправляв дітей з ДЦП на лікування держкоштом саме у свої приватні клініки. Фото ru.kozyavkin.ua

Як пише Устінова, на захист науковця стали народні депутати та екс-помічник Генерального прокурора Валерій Карпунцов.

"При цьому клініки Козявкіна є приватними структурами, під які прописана національна програма – відправляти дітей на лікування потрібно саме до них, бо в цих клініках використовується метод Козявкіна", - додає Устінова.

Козявкін особисто підписував розрахунки до програми лікування дітей, відправляючи їх на лікування до своєї клініки.

Для збільшення натисніть на світлину
Для збільшення натисніть на світлину

За її словами, минулого року саме ТОВ "Міжнародна клініка відновного лікування" (належить Козявкіну та його дружині) та ТОВ "Інститут проблем медичної реабілітації" (належить його донькам Наталії та Ользі) отримали державні кошти за лікування дітей – 11 мільйонів 142 тисячі гривень.

За кожну дитину держава платить Козявкіну роялті за патент на вправи.

"Цей роялті прописується в кошторис державної програми і складає 2500 грн за дитину. Тобто за унікальні вправи, розроблені Козявкіним з бюджету за кожну сироту, малозабезпечену дитинку чи інваліда, окрім оплати роботи клініки – держава платить 2500 грн", - додає Устінова.

Для збільшення натисніть на світлину

Видання "Наші гроші" з посиланням на систему "Прозорро" інформує, що 30 грудня Міністерство охорони здоров’я України продовжило до кінця березня договір з ТОВ "Міжнародна клініка відновного лікування" (Трускавець, Львівська обл.) про послуги з реабілітації хворих на церебральний параліч дітей на 9,13 млн грн.

Первісний договір було укладено за переговорною процедурою 11 листопада.

Клініка Володимира Козявкіна має надати послуги з реабілітації 492 дітей пільгових категорій.

[L]Кожна 13-денна путівка коштує 18 557 грн без ПДВ. Із них 6 834 грн – медична складова, а 11 723 грн – перебування в стаціонарі з розрахунку 902 грн за добу (проживання та харчування).

Це майже вдвічі дорожче від вартості санаторних путівок, які замовляє Фонд соцстраху. Так, проживання з харчуванням у санаторії "Миргородкурорт" коштує держбюджету 497 грн за добу.

Нинішню закупівлю у клініки Козявкіна провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції. Бюджетна програма "Заходи із реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч у Міжнародній клініці відновного лікування" на 2016 рік передбачає 9,13 млн грн на реабілітацію дітей із ДЦП шляхом використання запатентованого методу В.І. Козявкіна.

"Його принципова відмінність полягає в тому, що він дозволяє спочатку нормалізувати м’язовий тонус, а потім, застосовуючи різноманітні традиційні і нетрадиційні терапевтичні впливи на пацієнта поліпшити його руховий та психомовний статус", – вказано в обґрунтуванні закупівлі.

Реклама:

Головне сьогодні