Атеїзм приречений, бо релігійні люди народжують частіше – вчені

— 16 березня 2017, 12:41

Через не використання засобів контрацепції релігійні люди народжують більше дітей, ніж атеїсти.

Ці реалії підривають правдивість передбачень вчених про те, що все менше і менше людей сповідують релігію у наші дні, пише The Independent.

Вчені із США і Малайзії опитали понад 4000 студентів про їхні релігійні переконання та кількість братів і сестер, які у них є.

Наприклад, у малайзійських атеїстів народжувалось на 1,5 братів і сестер менше, ніж в середньому по країні.

У США розрив не такий очевидний – лише 0,16. Нерелігійні пари мають по 3,04 дітей, в той час як середній показник для всього населення країни становить 3,2.

Через не використання засобів контрацепції релігійні люди народжують більше дітей, ніж атеїсти

На основі результатів дослідники припускають, що атеїзм приречений, бо релігійні люди народжують частіше.

Дослідники уточнюють, що таким чином секуляризм – концепція, згідно з якою уряд і інші джерела права повинні існувати окремо від будь-якого типу релігій і релігійної віри, працює проти себе.

[L]"Це іронічно, що ефективні методи контролю народжуваності, які були розроблені в першу чергу секуляристами, служать для того, щоб повільно зменшувати пропорційне представництво секуляристів у майбутніх поколіннях", – зазначають вчені.

Чи можна стверджувати, що якщо хтось має релігійних батьків, то він буде рости з тими ж переконаннями?

Дослідження показують, пише The Times, що здатність до віри одна із спадкових ознак. Зокрема, з більш високою ймовірністю будуть вірити у бога ті, які мають певні гени.

Реклама:

Головне сьогодні