Супрун виступила проти призначення росіянки президентом Всесвітньої Асамблеї охорони здоров’я

— 22 травня 2017, 15:01

Під час відкриття 70-тої Всесвітньої Асамблеї охорони здоров’я очільниця МОЗ Уляна Супрун виступила проти призначення президентом Асамблеї міністра охорони здоров’я Росії Вероніки Скворцової.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

За словами пані Супрун, ця асамблея стала частиною фронту російської гібридної війни проти України.

Фото - прес-служба МОЗ

"Російська Федерація веде неоголошену війну проти України, яка призвела до загибелі 10 000 осіб, поранень понад 23 000 осіб та вимушеного переміщення мільйонів осіб.

Кандидатура Російської Федерації на пост президента 70-ї Всесвітньої Асамблеї охорони здоров’я є найостаннішим залпом злагодженого нападу проти західних інституцій, які зберігали мир понад 70 років, продовжували тривалість та поліпшували якість життя у цілому світі", сказала в.о. міністра.

[L]Вона також додала, що політика російської окупаційної адміністрації в Криму заперечує життєво важливу замісну підтримуючу терапію для сотень пацієнтів. Це уже призвело до десятків смертей.

За словами очільниці міністерства, російська окупаційна армія та її поплічники в Донецькій і Луганській областях України руйнують вразливу медичну інфраструктуру на південному сході України в результаті щоденних мінометних та артилерійських обстрілів, заборонених Мінськими домовленостями.

"Безпорадні люди на місцях не мають доступу до медичних послуг і життєво важливих лікарських засобів, – сказала Уляна Супрун. – Цього тижня український парламент голосує за закони, які гарантуватимуть надання медичних послуг ветеранам, що захищають нашу країну від цього російського вторгнення".

Тому, на думку української делегації, представниця країни, яка веде війну проти України, не має ніякого морального права очолювати Асамблею організації, спрямовану на збереження життя і втілення стандартів, викарбуваних у присязі Гіппократа.

Реклама:

Головне сьогодні