Порошенко доручив уряду перевірити ціни на іноземні медпрепарати в аптеках

— 16 червня 2017, 14:43

Президент Петро Порошенко доручив Кабміну перевірити, наскільки ефективно працює скасування додаткової реєстрації для іноземних медпрепаратів та ціни на них в українських аптеках.

Порошенко доручив Кабміну перевірити, наскільки ефективно працює скасування додаткової реєстрації для іноземних медпрепаратів. Фото SimpleFoto/Depositphotos

Додаткову реєстрацію скасовано для медичних препаратів, які зареєстровані в країнах Євросоюзу та "Великої сімки", повідомляє прес-служба президента.

За словами Порошенка, мета такого кроку – щоб ціни на ці ліки в українських аптеках не були вищими, ніж в країнах ЄС та США.

[L]"Доручаю Уряду ретельно перевірити ефективність застосування скасування необхідності додаткової реєстрації для найкращих іноземних препаратів, і ціни", – сказав Порошенко на заходах з нагоди Дня медичного працівника.

Станом на сьогодні майже 6 тисяч аптек долучилися до урядової програми "Доступні ліки", повідомляє МОЗ.

Більше 1 мільйона громадян отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу чи бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

Загалом аптеки вже відпустили ліки за 1,4 мільйонами рецептів та отримали відшкодування у розмірі 67 мільйонів гривень, що становить 13,5% від загальної суми виділених на програму коштів.

Лідерами програми наразі є Вінницька, Львівська, Дніпропетровська, Івано-Франківська та Харківська області.

Найгірше програма працює у Чернівецькій, Миколаївській та Луганській областях.

Реклама:

Головне сьогодні