Сестрі-донору хворої на лейкемію не дали візу у Велику Британію

— 19 липня 2017, 12:01

Про те, наскільки важко отримати візу до Великої Британії, уже ходять легенди. І навіть важка хвороба не є для британських можновладців причиною змилосердитись.

24-річній Мей Браун, яка жила у Великій Британії, сказали, що їй потрібна термінова трансплантація стовбурових клітин.

Однак її сестрі Марті не дозволили приїхати з Нігерії незважаючи на те, що співпадіння для донорства було 10 із 10, пише Independent.

У Марти – низька вчительська зарплата – 222 фунти.

Африканський карибський лейкемічний фонд був готовий покрити усі витрати на поїздку, однак Міністерство внутрішніх справ все одно не погоджувалось впустити сестру-донора в країну.

Тоді хвора Мей казала: "Я святкувала, коли мені сказали, що в нас з Мартою 10 із 10. Але коли мені повідомили, що їй відмовили у візі, я почувалась розчарованою і безпорадною. Моя дворічна донька Селіна потребує мене.

Знати, що моє життя неважливе для тих, хто має владу допомогти мені, глибоко розчаровує. Моє життя можна врятувати, якщо моїй сестрі дозволять в’їзд і вона пожертвує мені стовбурові клітини. Я благаю Міністерство внутрішніх справ переглянути своє рішення".

Мей з донькою і чоловіком

Щоб допомогти жінці, створили петицію, яка просила міністерство переглянути своє рішення.

Її підписали більш ніж 60 тисяч людей.

Однак міністерство відмовилось коментувати цю справу, лише сказало, що "всі заяви на візу повинні оцінюватись відповідно до правил імміграції".

За результати кампанії "Порятунок Мей Браун" тисячі людей зареєструватись, щоб стати донорами стовбурових клітин у Великій Британії та Нігерії.

Зрештою, кампанія вплинула на посадовців і Марті дозволили приїхати до сестри.

Успішну трансплантацію стовбурових клітин провели у лікарні Королівського коледжу в Лондоні.

Марта повернулась до Нігерії. Але через три місяці у Мей стався рецидив.

Медики повідомили, що більше для неї нічого зробити не можуть, тому вона померла невдовзі у лікарні поруч з рідними.

ЇЇ чоловік сказав після її смерті: "Мей завжди буде у наших серцях. Вона була сильною, красивою, турботливою дружиною і мамою. Вона була неймовірно вдячна за ту підтримку, яку отримала".

У Великій Британі випадок Мей - не перший.

[L]Аналогічна історія трапилась, коли Ісаак Аганосор, хворий на лейкемію, просив дозволу на в’їзд до Великої Британії з Нігерії свого брата Патріка. Брат теж мав стати донором стовбурових клітин.

Але Петрік заробляє лише 69 фунтів на місяць, тож міністерство і йому відмовило у в’їзді.

"Коли мені сказали, що брату не дозволять в’їзд, я був шокований більше, ніж коли мені сказали, що в мене лейкемія, - сказав Ісаак. - Працівники іміграційної служби не беруть до уваги моє здоров’я, їм важлива лише економіка".

Тоді Міністерство внутрішніх справ Великої Британії заявило, він "може подати нову заяву з відповідними доказами".

Реклама:

Головне сьогодні