САП не знайшов порушень у міжнародних закупівлях відомства Супрун

— 7 липня 2017, 12:37

Спеціалізована антикорупційна прокуратура таки закрила справу відкриту на службових осіб Міністерства охорони здоров'я України за фактом закупівлі ліків із залученням міжнародних організацій.

Слідчі не зафіксували у діях службових осіб МОЗ будь-яких ознак складу злочину передбаченого ст. 210 КК України, йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на її сторінці у Facebook.

Уточнюється, що кримінальне провадження №42017000000000562 на співробітників МОЗу було відкрито 27 лютого 2017 року. Приводом були "відомості із засобів масової інформації, які були розміщені в мережі інтернет".

За результатами проведення досудового розслідування 6 липня 2017 року прокурором прийнято рішення про закриття вищевказаного кримінального провадження.

Цікаво, що раніше "Українській правді. Життя" про закриття цього провадження вже повідомляли у Національному антикорупційному бюро України.

Там називали іншу дату – 30 березня 2017 року.

Раніше "Українській правді. Життя" про закриття цього провадження вже повідомляли у Національному антикорупційному бюро України

Нагадаємо, йшлося про те, що "службові особи МОЗ України вчинили нецільове використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах (понад 4 млрд грн), що призначались для закупівлі ліків, шляхом їх розміщення на банківських рахунках".

Два роки тому Верховна Рада ухвалила закон про здійснення державних закупівель ліків через міжнародні організації.

[L]Він зобов’язав Міністерство охорони здоров’я делегувати цим організаціям придбання низки препаратів.

З початку 2017 року голова комітету ВР з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець наполягає на тому, що "міжнародні організації поставляють препарати за завищеними цінами з неприпустимими термінами придатності". Зокрема, про це вона заявила у понеділок, 13 березня, на погоджувальній раді.

Богомолець попросила голову антикорупційного комітету Єгора Соболєва перевірити закон про міжнародні закупки препаратів на предмет корупційної складової.

У свою чергу у МОЗі запевняють, що "залучення міжнародників до закупівель дозволило зекономити бюджетні кошти шляхом придбання ліків без корупційних схем, а пацієнти отримали більше препаратів для лікування".

23 березня 2017 року Уляна Супрун на своїй сторінці у мережі Facebook написала, що провела робочу зустріч з генпрокурором Юрієм Луценком та його радником Богданом Витвицьким.

Реклама:

Головне сьогодні