Безжирова дієта на 13% збільшує шанси передчасної смерті – вчені

— 30 серпня 2017, 15:31

Дослідження стану здоров'я понад 135 тисяч дорослих людей показало, що ті, хто обмежує споживання жирів, живуть менше, ніж ті, хто не відмовляє собі у шматочку хліба з маслом та ще й із сиром.

Ті, хто обмежує споживання жирів, живуть менше, ніж ті, хто не відмовляє собі у шматочку хліба з маслом. Фото yelenayemchuk/Depositphotos

Розробкою займалися автори медичного видання The Lancet. Вони взяли собі за мету спростувати поширений міф про необхідність повного усунення жирів із раціону людини, йдеться на The Telegraph.

Дослідники довели, що люди, які обмежують себе у споживанні жирів, "надолужують" це хлібом, пастами та іншими насиченими вуглеводами продуктами.

Крім того, наукова розробка, представлена під час Європейського конгресу з кардіології у Барселоні довела, що люди, які дотримуються безжирового раціону, на 13% частіше потрапляють у групу ризику передчасної смерті.

[L]Збалансоване споживання жирів знижує смертність на 23% – вважають дослідники.

Автор дослідження, професор Університету Макмастера Ендрю Менте розповів, що до таких висновків він із колегами дійшов після аналізу опитувань, що відбувалися у 18 країнах.

"Результати свідчать про те, що безжирові дієти збільшують ризик кардіоваскулярних захворювань", – розповів Менте.

За словами науковця, 35% калорій людина повинна отримувати від продуктів, що містять різні типи жирів. Щоби вони були на користь, чоловік має споживати не більше 30 грамів на день, а жінка – не більше 20.

Реклама:

Головне сьогодні