Вчені: жінки з віком втрачають цікавість до сексу частіше, ніж чоловіки

— 16 вересня 2017, 10:00

Із віком пристрасть згасає і в чоловіках, і в жінках, проте з останніми в довготривалих стосунках втрата цікавості до сексу відбувається значно частіше.

Учені кажуть: з віком жінки частіше втрачають цікавість до сексу, ніж чоловіки. Фото lisafx/Depositphotos

Головними убивцями сексуального потягу, в представників обох статей, є проблеми зі здоров'ям – як психологічним, так і фізичним - та брак емоційної близькості.

Про це повідомили британські вчені, спираючись на результати дослідження, що охопило близько 5 тисяч чоловіків та 6700 жінок, пише ВВС із посиланням на BMJ Open.

На думку вчених згасання сексуального бажання має не просто лікуватися пігулками, а розглядатися в комплексі, і рішення має шукатися для конкретної людини.[L]

Як підкреслює сексолог Амманда Мейджор, втрата цікавості до сексу не обов’язково є чимось ненормальним, і тому, чому потреби чоловіків та жінок змінюються, може бути багато причин.

"Для когось це природна та нормальна фаза, а для інших це спричиняє біль та страждання", - зазначає Мейджор.

15% чоловіків та 34% жінок, які взяли участь у опитуванні, сказали, що упродовж попереднього року втрачали цікавість до сексу на три місяці або довше.

Піковий вік, у який найбільше чоловіків відчували зниження статевого потягу, припав на 35-44 роки. У жінок "найхолоднішими" виявилися 55-64. Причому, на думку фахівців із Саутгемптонського університету та Університетського колледжу Лондона, немає підтверджень тому, що визначну роль у цьому відіграє менопауза.

Натомість наявність у оселі маленьких дітей виявилася потужним "вимикачем" жіночого сексуального бажання.

Нагадаємо, для гармонії в стосунках психологи радять не забувати голубитися, сміятися разом та робити одне одному компліменти. А ще важливо вміти правильно сваритися.

Реклама:

Головне сьогодні